Gordonsetter + ENGELSKSETTER VALPAR

Gordonsettervalpar födda 2021.03.12
Leverans 7maj

Fjällpilens AA Y-kull

5hanar+ 4tikar

tik finns kvar tll jaktprovs intresserad, hane finns kvar.

Tyvärr försvann valplistan i en trasig telefon, är ni fortfarande intresserad så hör gärna ev er igen.

Tik: J Fjällpilens IE Amiens
(CIB NORD UCH  NO JV-13 NO V-16 Kvannidalens Izadora * FR JCH CIT (INT JCH)  Eragon ((Eragon har bla vunnit EM för gordonsetter, Championne de Europa)).
Amiens kommer ur en kull där 4hundar har 1UK el 1AK
Jaktprov: 1ukl
Utställning: Full CERT i Sverige samt Norge
HD: A
PRArcd4: carrier/bärare (hon kommer paras med "fri" hane så då blir alla valpar friska)
CCA och CL: Fri/clear

Hane: Fjällpilens GE Senor Amigo
(SE NO UCH Kvannildalens Gry the Great * CIT CIB ES IT CH Sundowner´s Emporio (Emporio har bla vunnit EM för gordonsetter, Championne de Europa)
Amigo kommer ur en kull där han skullbror Dialo Negro vann Norska derbyt 2018 oh hans kullsyster vann Fjällpokalen 2018. (unghunds NM och SM)
HA: A
PRArcd4, CCA, CL: fri/claer

Valparna säljes till jägare där de får vara del i familjen. Gärna jaktprovsintresserade.

TILL NORGE: Om gränsen är stängd kommer de valpar som skall till Norge levereras på gränsen vid tullstationen i Vauldalen (Röros), Norge. 

Ta kontakt vid intresse:

Wanda
0730-37 39 37  (+46730373937)
fjallpilens@gmail.com

Engelsksetter valpar födda 2021.03.09
Leverans 4maj

hanar finns kvar

6hanar, 3 tikar
4male / 10 females


Tyvärr försvann valplistan i en trasig telefon, är ni fortfarande intresserad så hör gärna ev er igen.

Mor/mother:
Jana del las Triemes 

Hon är en spansk import. Vi har känt Jana några år inan hon köptes. Hon har en enorm explosivitet, står väldigt nära fågel, naturlig reviering, och har en djärv res (trots att hon är tränad på fot-res i Spanien var det inga svårigheter att få till en skandinavisk flush (res)).

Far/male:
Adarmendi Lot

(Adarmendi Falco * Adarmendi Fara)
HD: B,  PRArcd4 clear,  CCA clear.
Jaktprov: Excellent GQ, Grand Buska
Utställning: CACIB

Wanda har varit på Adarmendis kennel i Spanien, Rekondo har varit i Europatoppen sedan 70-talet (om jag inte minns fel) både på fält samt fjällprov. Det var en extremt lärorikt vistelse på hans kennel om hur han tänker för att få fram topp hundar, vilka kvaliteter föräldradjuren skall besitta. Då bestämde jag mig då att en dag skulle jag äga en Adarmendi hund. Lots halvbror Adarmendi Judas har jag sett många gånger på jaktprov i Spanien samt på EM i Frankrike, drömmen var att bruka Judas. Men när Åsa Vilson importrade Lot (som jag också sett tidigare) var det inte ett svårt val av hanhund.


Valparna säljes till jägare där de får vara del i familjen. Gärna jaktprovsintresserade

TILL NORGE: Om gränsen är stängd kommer de valpar som skall till Norge levereras på gränsen vid tullstationen i Vauldalen (Röros), Norge. 

Ta kontakt vid intresse:

Wanda
0730-37 39 37  (+46730373937)
fjallpilens@gmail.com

Vuxna hundar

Ingen vuxen hund tillsalu. 

Ibland säljer jag även vuxna hundar.

 


Jämthundar

Vi har ingen avelstik just nu.

Vi hänvisar till Kvannildalens kennel www.kvannildalens.se

AVELSMÅL och krav på våra avelsdjuren.

  • Hundarna skall vara trevliga att ha i vardagen, lugna i hus, inge gnäll och lättlärda - bra "Will to pleace". Det är trots allt vardagstiden som är den största delen i hundens liv.
  • En glädjetår skall komma när man ser hundarna i sök, vill ha en revierande hund, som går stort och hårt, anpassar efter biotop (krymper i skog). De skall besitta en anatomi och en fysik som gör att de kan jaga en hel jaktsäsong.
  • Ska vara djärv och stå nära fågeln. Inga tomstånd.
  • Skall besitta alla kvaliteter att uppnå 1UK (i norska mått) innan 2år och 1AK/ÖKL (i norska mått) innan 3år.
  • Viltfinnare... En välrevierande jaktsmarthund som brukar biop på ett jaktkloktsätt, som i sin utildning har fått positiva erfarenheter av fågel - hittar fågel.

Fri prövningsrätt förbehålles på samtliga valpkullar/valpar/hundar
Det vill säga att vi förbehåller mig rätten att själv välja vem som få köpa valp/hund. Det finns ingen 1-10 lista. 

Vi lägger ned all min fritid på mina hundar och vill att valparna skall få ett bra hem, där de erbjuds att få leva som familjemedlem, jakthund och aktiveras året runt, gärna där de blir framtagna på jaktprov och utställning för att vi skall få kvitto på att vår uppfödning.

Valparna levereras:
Avmaskade
Biltränade
Chipmärkta
Ny badade
Registrerade i SKK
SKKs köpeavtal
Tidigast 8 veckors ålder
Vaccinerade
Valpkullsförsäkrade/
doldafel 3år i Agria
Veterinärbesiktade

Valppaket medföljer
TROLL:

* 7,5kg TROLL valpfoder
*valphalsband, koppel
*matskål

AGRIA:
*Filt -som luktar mamma.
*Termometer
mm

VOM OG HUNDEMAT:
*Frysbag
*500g Valpfoder
mm

Kurser
Alla valpköpare erbjuds kurser i olika nivåer.
Mer info under: KURSER

GZ-valp
GZ-valp
GE-valp 3veckor
GE-valpar 3,5v
GZ-valp
GZ-valp
GZ-valp
GZ-valp
TakidA
TakidA
Takida
Takida

Forskning
visar att tiken och uppväxten är av stor betydelse för valparna. Våra tikar är snälla och stabila hundar och de hjälps åt att fostra/ta hand om valparna. Vi ser det av vikt att valparna får växa upp i hemma miljö, vi har stor valphage ute där de får vara om vädret tillåter så de får röra sig/leka så mycket som de vill under dagarna. Jag lägger ned mycket tid på att socialisera hundarna med människor, olika miljöer, de andra hundarna i flocken samt att de får bekanta sig med nya saker regelbundet. Min dotter Wilda får vara med valparna dagligen under kontrollerade former så de är vana att vara med barn. Vi går på kortare promenader i naturen med valparna lösa när de är mogna för det.

Tikarna blir fodrade under dräktighet och digivning (och givetvis annars) med förstaklassigt foder för hundar "TROLL"  som basfoder, "Vom og Hundemat" en hel del matrester, SAMT att de får en näve  av andra fodersorter både torr och blöt foder.
Valparna blir fodrade från ca 3veckors ålder med först "Vom og Hundemat Valp" lite senare får de som huvudfoder TROLL valpmat. Jag ger även matrester samt att jag strör på några kulor av andra sorter för att stärka inumförsvaret.

Att jag ger tikarna samt valparna många olika sorters foder och matrester vid sidan av huvudfodret är att autoimuna sjukdommar minskar hos de hundar där tikarna ätit en allround kost samt att valparna tidigt fått i sig små mängder av olika sorters mat och foder.